POPÜLER MEKAN


Suadiye’de Bir İtalyan: La Mia Luce
İstanbul’un en lezzetli ve iddialı İtalyan restoranlarının başında gelen La Mia Luce, tanınmış işletmeci Erol Usta'nın da ortaklığıyla şehrin merkezinde konumlanan ancak gürültüden ve karmaşadan uzak, seçkin ve sofistike bir lezzet üssü.
2012 yılında Suadiye Restaurant Park bölgesinde misafirlerine kapılarını açan La Mia Luce, İtalyan mutfağıyla hizmet veren Anadolu yakasının en şık ve leziz restoranlarından biri. Bu atmosferin yaratıcısı Erol Usta'nın ortaklığıyla parıldayan mekan, kısa sürede Türkiye'nin sayılı lüks ve başarılı İtalyan restoranlarından birisi haline geldi. Uzun yıllar İtalya'da yaşayan ve ana dili gibi İtalyanca konuşan, Da Mario, Papermoon ve GQ gibi ünlü yeme, içme ve eğlence adreslerinde işletmecilik yapan mekan gurusu Usta'nın yeteneği ve başarısıyla La Mia Luce, Türkiye'de yıldızı parlayan sayılı restoranlardan biri haline geldi.

La Mia Luce’ye özel ev yapımı makarnalar
Atmosferi, işletme anlayışı ve hizmet kalitesiyle konuklarını mekana adım atar atmaz İtalya’da hissettirmeyi başaran La Mia Luce, kalp atışlarınızı hızlandıran bir buluşma noktası. Mekana adım atar atmaz tempolu şehir yaşantısından uzaklaşıp İtalyan atmosferiyle sarmalanıyorsunuz. Taş fırında yapılan pizzaları ve ev yapımı makarnalarının şiddetle tavsiye edildiği La Mia Luce, kış bahçesiyle de farklı alternatifler sunuyor. Vale hizmetinin de bulunduğu mekan, modernist, sofistike, zarif ve dingin dekorasyon anlayışıyla konuklarını karşılıyor.
Zengin menü ve Fine Dining anlayışı
Zengin menüsü, kusursuz servisi ve şehrin göbeğinde kolay ulaşılabilir lokasyonuyla Fine Dining anlayışı kapsamında İtalyan menüsüyle servis sunan La Mia Luce, modernist unsurları İtalyan bakış açısıyla yorumlayarak seçkin bir stille konuklarını buluşturuyor. Usta ellerin özenle hazırladığı sihirli tatların, geleneksel ve yenilikçi lezzetlerle birleşerek sunulduğu La Mia Luce, yeni müdavimlerini bekliyor.


La Petite Maison'da Keyifli Bir Öğle Molası; Power Lunch...



Nişantaşı’ndaki tarihi Maçka Palas’te yer alan La Petite Maison, iş dünyasını keyifli öğle yemeklerinde bir araya getiriyor. Kış mevsimi ile birlikte şehrin en hareketli bölgelerden biri haline gelen ve Nişantaşı’nın en merkezi lokasyonunda bulunan La Petite Maison, iş yemeklerine uygun ortamı ile fark yaratacak.
İş adamlarının kısıtlı vakitlerini en verimli şekilde geçirmeleri göz önünde bulundurarak hazırlanan özel menüde Executive şef Liam Smith-Laing misafirlerine rigatoni makarna eşliğinde kısık ateşte pişirilmiş daha yahni, klasikleşmiş bir tat olan marina balığı filetosu ve son dönemin en popüler lezzetlerinden kinoa salatası gibi lezzetler sunuyor. La Petite Maison'un alışkanlık yaratan eşsiz lezzetlerinin pratik bir şekilde sunulması amaç edinen power lunch menüsünün öğle yemeklerini toplantı halinde geçiren iş dünyası için farklı bir çözüm.


 BOĞAZ’IN EN ŞIK BALIK RESTORANI LİMANİ
KIŞ SEZONUNA HAZIR

Tarabya Koyu’nun en özel balık restoranı Limani, aynı zamanda İstanbul’un da en seçkin mekanlarından biri. Deniz mahsülleri tutkunlarını Boğaz ve marina manzarası eşliğinde karşılayan Limani Balık, yaz aylarının geride kalması ve balık sezonunun açılmasıyla birlikte Boğaz mutfağının en özel tatlarını, günlük deniz mahsüllerini ve yöresel spesyallerini 5 yıldızlı hizmet anlayışıyla deniz mahsülü ve balıkseverlere sunuyor.


Hizmet verdiği ilk günden beri Tarabya’ya ve İstanbul’a değer katan The Grand Tarabya, yepyeni bir konseptle çok özel bir balık restoranını İstanbul’a kazandırdı. Tarabya Marinası’nın hemen yanı başında, Boğaz’ın tüm güzelliklerini izleyebileceğiniz konumuyla Limani, ismini Rumca liman anlamına gelen ‘limani’ kelimesinden almış. İstanbul ve Boğaz lezzetlerinin en seçkin tatlarını bulabileceğiniz Limani, mutfağı kadar mekan dekorasyonu ile de İstanbul balık restoranları arasına iddialı bir yere sahip. Limani’de balık kılçığı şeklinde dizayn edilmiş ve ışıklandırılmış tavanı ve önünüzde uzanan Boğaz’ın lacivert suları ile kendinizi adeta denizin içinde hissedeceksiniz.

Zengin Menüden Seçmeler
Soğuk başlangıçlardan; midye dolma, kalamar yahnisi, fırında ahtapot, palamut pilaki, marine edilmiş ançuez, uskumru füme, torik lakerda, subye salatası, balık pastırma, çiroz, balık salatası, serpme mezeler, zeytinyağlı çeşitleri, zeytinyağlı börülce, ısırgan otu salatası, nefis salatalar ve Limani’ye özel balık çorbası sizleri bekliyor. Sıcak başlangıçlar ise baştan çıkarıcı lezzetleri içeriyor. Karides Güveç, Sebzeli Fener Balığı, Hamsi Kuşu, Balıkçı Pilavı, Levrek Mücver, Asma Yaprağında Sardalya tam sizin damak tadınıza göre. Ana yemeklerde ise bu sezon Akya Balığı, Karagöz, Barbunya, Çingene Palamutu, İspendek, Sardalya, Çipura, İskorpit, Lüfer, Karides, Dil Balığı, Kalkan Tava, Hamsi, istavrit, Sarı Kanat, Dülger bebek patates, körpe ıspanak ve kuşkonmaz, geleneksel soslar ile servis ediliyor. Yine dilerseniz Levrek Buğulama, Kağıtta Levrek ve Lagos Balığı çok özel soslarla beraber, keyfinizi tamamlayan rakı çeşitleri ve zengin şarap menüsü eşliğinde beğeninize sunuluyor.

YILBAŞINDA FARKLI BİR DENEYİM, FARKLI BİR SEÇENEK!


Her yıl yeni umutların yeşerdiği, insanların sevdikleri için heyecanla planlar yaptığı en keyifli zamandır yeni yıl… Bu özel gecede 2015’e yepyeni deneyim ve paylaşımlarla “merhaba” demek isteyen misafirler için, konforlu odaları, gurme restoranları ve huzur sığınağı CHI, The Spa ile Shangri-La Bosphorus, Istanbul, yeni yıl kutlamaları için birbirinden eğlenceli programlar sunuyor.


IST TOO’da muhteşem bir Gala Yemeği...

Açıldığı günden beri dünya mutfağından sunduğu eşsiz tatlar ve Boğaz’ın keyifli esintileri ile lezzet tutkunlarının vazgeçilmez adresi haline gelen IST TOO, Executive şef Cyril Arrouard’ın hazırladığı 6 aşamalı özel yılbaşı menüsü ile 2014’e muhteşem bir şekilde veda etmek isteyen misafirlerini ağırlıyor. Pek çok seçkin lezzetin yer aldığı menüde kaz ciğeri, kereviz sapı, kestane püresi ve bordelez sos eşliğinde dana fileto “Richelieu”, ıstakoz yahni ve deniztarağı gibi tatlar nefis bir yeni yıl sofrasının habercisi olacak. 20.00 itibariyle başlayacak canlı müzik programında ise, 6 kişilik bir orkestra ile klasik Viyana valslerinden, İtalyan napoliten şarkılara, kıvrak Latin ritimlerinden, Broadway müziklerine kadar geniş bir repertuvar yer alıyor. Yine yılbaşı gecesi çekiliş ile sınırsız ıstakoz brunch’ı, Shang Palace’da akşam yemeği, dünyadaki diğer Shangri-La otellerinde konaklama gibi sürpriz hediyeler kazanma fırsatı da geceye hem heyecan hem renk katacak. 6 aşamalı set menü, limitsiz yerli içki, canlı müzik ve IST TOO’da yeni yıl programı, kişi başı KDV dahil 460TL. Bu özel geceyi havai fişek gösterisine şahitlik eden en güzel masalarda, Boğaz manzarası eşliğinde geçirmeisteyenler için ise kişi başı KDV dahil 510 TL.

Her yıl yeni umutların yeşerdiği, insanların sevdikleri için heyecanla planlar yaptığı en keyifli zamandır yeni yıl… Bu özel gecede 2015’e yepyeni deneyim ve paylaşımlarla “merhaba” demek isteyen misafirler için, konforlu odaları, gurme restoranları ve huzur sığınağı CHI, The Spa ile Shangri-La Bosphorus, Istanbul, yeni yıl kutlamaları için birbirinden eğlenceli programlar sunuyor.

IST TOO’da muhteşem bir Gala Yemeği...
Açıldığı günden beri dünya mutfağından sunduğu eşsiz tatlar ve Boğaz’ın keyifli esintileri ile lezzet tutkunlarının vazgeçilmez adresi haline gelen IST TOO, Executive şef Cyril Arrouard’ın hazırladığı 6 aşamalı özel yılbaşı menüsü ile 2014’e muhteşem bir şekilde veda etmek isteyen misafirlerini ağırlıyor. Pek çok seçkin lezzetin yer aldığı menüde kaz ciğeri, kereviz sapı, kestane püresi ve bordelez sos eşliğinde dana fileto “Richelieu”, ıstakoz yahni ve deniztarağı gibi tatlar nefis bir yeni yıl sofrasının habercisi olacak. 20.00 itibariyle başlayacak canlı müzik programında ise, 6 kişilik bir orkestra ile klasik Viyana valslerinden, İtalyan napoliten şarkılara, kıvrak Latin ritimlerinden, Broadway müziklerine kadar geniş bir repertuvar yer alıyor. Yine yılbaşı gecesi çekiliş ile sınırsız ıstakoz brunch’ı, Shang Palace’da akşam yemeği, dünyadaki diğer Shangri-La otellerinde konaklama gibi sürpriz hediyeler kazanma fırsatı da geceye hem heyecan hem renk katacak. 6 aşamalı set menü, limitsiz yerli içki, canlı müzik ve IST TOO’da yeni yıl programı, kişi başı KDV dahil 460TL. Bu özel geceyi havai fişek gösterisine şahitlik eden en güzel masalarda, Boğaz manzarası eşliğinde geçirmek isteyenler için ise kişi başı KDV dahil 510 TL.

Shang Palace’ta farklı bir deneyim…

Çinli baş aşçısı Tony Sum'ın spesiyaliteleri ve egzotik Kanton mutfağının iddialı lezzetleri ile misafirlerine sıra dışı bir lezzet deneyimi sunan Shang Palace’ta yeni yıl programı 20.00 itibariyle başlıyor. Siz, 7 aşamalı yılbaşı menüsünden birbirinden lezzetli yemeklerin tadına bakarken, caz kuarteti ile doyumsuz bir müzik ziyafeti yemeğinize eşlik ediyor. Shang Palace’ta yeni yıl programı, 7 aşamalı set menü, limitsiz yerli içki, canlı müzik performansı KDV dahil kişi başı 390TL.

Le Bar’da sınırsız eğlenceye doyun…
2014’ün son dakikalarında dilekler dilenip, geri sayım yapılırken misafirler Le Bar’ın keyifli ortamında sadece eğlenmeyecek, lezzetli şampanya ve atıştırmalıkların da tadına varacaklar. Bir şişe Champagne Louis Roederer, çikolatalı fondü, saat 02.00’de servise sunulacak gece büfesi, DJ performansı eşliğinde KDV dahil 2 kişi için 390 TL.

Yeni yılın ilk gününe keyifle başlayın... 
IST TOO’nun özel yılbaşı menüsü ve keyifli yeni yıl programı sonrasında, Shangri-La Bosphorus, Istanbul’un konforlu odalarında pırıl pırıl bir güne uyanıp, özel brunch büfemizle lezzetli bir başlangıç yapmaya ne dersiniz? CHI, The Spa’da %10 indirim fırsatı da sunan 2 gecelik bu konaklama paketi iki kişilik gala yemeği ve yeni yıl brunch’ı dahil € 470’dan başlayan fiyatlarla misafirlerini bekliyor.

Yeni yılda, CHI, The Spa ile enerjiniz hep yüksek olsun…
Uzakdoğu’nun en eşsiz bakımlarını İstanbul’a getiren CHI, The Spa, yeni yılda, sizi yeni bakım ritüelleriyle tanıştırıyor. Geleneksel Uzakdoğu felsefesini Türk kültürünün karakteristik özellikleri ile birleştirerek misafirlerine sunan CHI, The Spa, avantajlı dört ayrı paket ile benzersiz bir deneyim vadediyor. Hem bireysel hem de çiftlere özel hazırlanan bu paketlerin içeriğinde hamamdan yüz masajına, aromatik banyo deneyiminden Philippine Hilot masajına kadar rahatlatıcı ve arındırıcı bir çok seçenek var. Çok özel organik ürün ve teknikler kullanılarak uygulanan masajlar yeni yıla girmeden önce sizi bambaşka hissettirecek. Otelde konaklayan misafirlerimize ek olarak yılbaşını evinde geçirmek isteyenler için de hem kendilerine hem de sevdiklerine armağan edebilecekleri bu paketler 400 TL’den başlıyor.

2014 yılına en lezzetli veda için…
Yeni yıl ruhunu bütün bir ay yaşamak isteyen lezzet tutkunları için ise Lobby Lounge ve IST TOO, çay saatlerinize ve Pazar brunch’larınıza renk katacak. Aralık ayı boyunca 101 çeşit çay, kahve seçenekleri, tatlı ve lezzetli atıştırmalıklardan oluşan yılbaşı temalı çay saati büfesi her gün 14.30 – 17.30 saatleri arasında KDV dahil kişi başı 68 TL. Her Pazar 12.00 – 15.00 arasında servis edilecek olan “Yiyebildiğiniz kadar ıstakoz” brunch’ı sınırsız yerli içecek ve KDV dahil kişi başı 149 TL.

Detaylı bilgi ve rezervasyon için 0212 275 8888 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.



Şehrin Zarif İtalyan’ı AQUA Restaurant Kışa Hazır!
Four Seasons Bosphorus’un şık restoranı AQUAİtalyan mutfağından seçme lezzetler içeren yeni menüsünü misafirlerinin beğenisine sunuyor.

Four Seasons Hotel Bosphorus’ta konumlanan, Executive Şef Sebastiano Spriveri ve ekibinin yönetimindeki AQUA’nın menüsü yenilendi. Öze dönüş konseptini benimseyen mutfak ekibinin, İtalya’nın farklı bölgelerinden, besin değeri yüksek, taze ve mevsimsel ürünlerle hazırladığı menü hem göz hem damak zevkine hitap ediyor.
Özenle seçilmiş ürünlerin gerçek lezzetlerinin ön planda olduğu ve lokal malzemelerle geleneksel İtalyan tariflerinin bir araya geldiği menüde, başlangıçlarda salatalar ve deniz ürünleri öne çıkıyor. Çıtır mozarella, köy ekmeği ile domates bruschetta, marine edilmiş ançuez, kızarmış morina balığı, tütsülenmiş uskumru balığı gibi lezzetli atıştırmalıkların yer aldığı Antipasti paylaşım tabağı ise İtalya’ya kısa bir seyahat tadında.
Ana yemeklerde, deniz mahsülleri ve et ürünleri genişletilmiş seçenekleriyle misafirlerin beğenisine sunuluyor. Fener balığından iskorpite, ton balığından ıstakoz ve levreğe kadar sezonun taze ve sevilen balıkları menüde Şef’in kendine has tarifleri ile yer alıyor. Et yemeklerinde yaratıcı yorumu ile dikkat çeken Şef Sebastiano, renkli baharat karışımlarını menünün imza seçeneklerinden Milan usulü süt danası pirzola ve 30 gün dinlendirilmiş dana biftek hazırlığında da kullanıyor. Menünün iddialı yemekleri arasında yerini alan Porçini mantarlı Carnaroli risotto, özel sunumu ile menünün en lezzetli sürprizlerinden biri olan kağıtta pişirilmiş deniz mahsüllü spaghetti ve ev yapımı taze makarna çeşitleri İtalyan mutfağı tutkunlarını AQUA’da bekliyor.
Tatlı menüsü ise yıllardır olduğu gibi, dört kuşaktır pastacılık sanatına gönül vermiş bir aileden gelen Fransız Pasta Şefi Ghislain Gaille ve ekibinin özenli çalışması sonucu şekillendi. Efsanevi İtalyan lezzeti tiramusunun yanı sıra deneyimli pastane ekibinin ellerinden çıkan özel tatlılar günün en keyifli anlarına tanıklık ediyor. Karameli Panna Cotta, espresso ile buluşan Affagato ve Hindistan Cevizi tutkunlarının hayır diyemeyeceği Coconut Roller tatlı menüsünde farklılık arayanlar için hazırlandı. 
Benzersiz Four Seasons servisi ve leziz menüsü ile, şehrin merkezinde keyifli buluşmaların adresi olan AQUA’nın şarap menüsünde, Türkiye ve dünyanın farklı bölgelerinden 300’ü aşkın şarap çeşidi yer alıyor.

-----------------------------------------------------------------

P.F. Chang’s’ten bir yenilik daha…
Dünya genelindeki bazı P.F. Chang’s’lerde her yıl düzenli olarak düzenlenen  “Karides Festivali” artık Türkiye’de… Kasım ayı başında başlayan ve 31 Aralık 2014’de kadar devam edecek festivalde karides severler, birbirinden farklı lezzetleri tatma imkânı bulacak.

P.F. Chang’s, “Öğlen Menüsü”, “Sushi à la P.F. Chang’s” gibi misafirlerin memnuniyetine yönelik uygulamaya geçtiği yeniliklerine bir yenisini daha ekledi. P.F. Chang’s Karides Festivali, dünya genelindeki bazı P.F. Chang’s’lerde her yıl düzenli olarak gerçekleştiriliyor. Türkiye’de ise ilk kez geçen hafta başlayan festivalde karides severlere başlangıçlardan ve ana yemeklerden oluşan özel bir menü hazırlandı.  Festival 31 Aralık 2014’e kadar devam edecek.
  




CIPRIANI’den iş yemeklerine özel...

Levent’te iş dünyasının kalbinde, The Istanbul EDITION’da hizmet veren Cipriani; sonbahar kış sezonunda, öğle ve akşam yemeği servislerinde  iş dünyasına özel menüleri ile kısıtlı zamanda gerçekleştirilen iş yemeklerini daha keyifli ve verimli hale dönüştürecek uygun ortam ve lezzetler sunuyor.



Seçkin bir atmosferde klasikleşen lezzetlerle misafirlerini ağırlamayı ve  iş stresinden uzaklaşmayı isteyen kişiler iş dünyasına özel set menülerden veya arzuya göre  a la carte menü üzerinden sunulan indirim imkanından yararlanabiliyor. Cipriani; plazaların yoğun olarak bulunduğu Levent’te merkezi konumu, lezzetleri ve servisi ile dikkat çekiyor.


Öğle ve akşam iş yemekleri, akşam üstü iş çıkışı aperatifleri için tercih edilmesi düşünülen iş dünyasına yönelik set menülerde; Cipriani klasikleri yanı sıra mozzarellalı hafif başlangıçlar, karides salatası ve fener balığı gibi özel tatlar da bulunuyor. Genel kullanım alanındaki kısımlar kadar, terası, bölümlere ayrılabilen özel alanları ile davetler ve katılım sayısı farklılık gösteren her büyüklükteki iş yemekleri için hizmet verebilen Cipriani, yeni sezonda birbirinden lezzetli alternatiflerle iş dünyasına sesleniyor. İş yemeği için gerçekleştirilen rezervasyonlarda, set menuler haricinde ikinci bir seçenek olarak; arzu eden misafirler a la carte menu üzerinden yiyecek ve soft içeceklerde %30 oranında indirim imkanını değerlendirebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder