SİZİN İÇİN SEÇTİM


Doğadan’dan yeni bir lezzet; Zencefil-Ihlamur-Ballı


Doğadan bir ilki gerçekleştirdi, ıhlamurun benzersiz faydalarını, bağışıklık dostu zencefil ve balın lezzetiyle buluşturdu. Doğadan’ın 40 yıllık uzmanlığıyla bitkilerin tüm iyiliğini sunduğu yepyeni lezzeti; Doğadan Zencefil-Ihlamur-Ballı, mevsim geçişlerinde ve soğuk kış günlerinde vazgeçilmeziniz olacak.


Doğadan Zencefil-Ihlamur-Ballı; zencefil ile geleneksel bal lezzetinin müthiş uyumu ve ıhlamurun rahatlatıcı desteğiyle kendine bir iyilik yapmak isteyenleri bekliyor. Her zaman en doğru bitki ve meyveleri, en doğru oranlarda bir araya getiren Doğadan’ın, 40 yıllık uzmanlığıyla sunduğu Zencefil-Ihlamur-Ballı ile sonbaharın keyfini çıkartmaya hazır olun.


Sağlıklı ve güçlü kemikler için her yaşta peynir yemeli


Yarım yüzyılı aşkın süredir Türkiye’ye ve tüm dünyaya sunduğu yenilikçi ve lezzetli peynirleri ile sağlıklı yaşama katkı sağlayan Muratbey Peynirleri; “Muratbey – Kadınlarla Elele Sağlıklı Nesillere” konsepti ile bilgi ve lezzet dolu “özel” bir buluşma organize etti. Pazarlama ve İletişim Danışmanı Gülnur Uluğ Elbistanlıoğlu, MuratBey Peynirleri üzerine sunumuyla beraber toplum sağlığına katkı sunan sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, 20 Ekim Dünya Osteoporoz Günü nedeniyle İstanbul Tıp Fakültesi, Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Derneği ile birlikte halkımıza doğru mesajlar vermek üzere yanlış beslenme, kentleşme ve teknoloji nedeniyle daha hareketsiz bireyler haline dönüşen toplumumuzda, sağlığımızı tehdit eden sorunlardan biri olan osteoporoz ve kemik erimesi konusuna vurgu yaptı.

İstanbul Grand Hyatt Otel de düzenlenen toplantıda, “Osteoporoz, kemik erimesi, kemik sağlığının korunmasında doğru beslenme” konusu ele alındı. Toplantıya İstanbul Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi, Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Derneği Başkanı Prof. Dr. Ayşegül Ketenci konuşmacı olarak katıldı ve hepimizi yakından ilgilendiren çok değerli bilgiler aktardı.


Fiyonque ile kokuların gizemli dünyasına adım atın!

Yaşam alanlarınızı taze ve canlı kokularla donatarak size özel bir an yaratmak mümkün. Rahatlatıcı, mutluluk veren ve yenileyici etkiye sahip aromalar, birbirinden şık tasarımlar ile Fiyonque’ da buluşuyor.


Bünyesindeki ‘Aromateraphy’, ‘Back to Nature’ ve ‘Glamour’ serileri ile farklı kokuları bir araya getirerek büyüleyici birleşimlere imza atan Fiyonque, hazırladığı hoş kokulu esanslarla duyguları harekete geçirerek farklı heyecanlar uyandırıyor. Tatlı mutluluk veren kokular, kremsi turunçgiller, çiçeksi miskler, baharatlar, yumuşacık bir dokunuş hissi veren vanilya, aromaterapi notalarından geçen kokular gibi birçok farklı aromayı bir araya getirerek insanları büyülemeyi başarıyor.


Muhteşem kokularının yanında cam, renkli cam veya mermer çeşitleri ile dekorasyonda şıklığı yakalayabileceğiniz Fiyonque marka mumlara lidyana.com adresinden kolayca ulaşabilirsiniz.
El işçiliği ile oluşan büyüleyici atmosfer
2012 yılında Elif Kupa Öğretmengil ve Selin Özdeniz tarafından kurulan Fiyonque’un bütün oluşum aşamalarını kendileri hazırlayarak diğer mumlardan farklı olması adına yaptıkları çalışmalarla bir adım öne geçerken, tamamen el işçiliğiyle oluşturulan özel kokular sizi muazzam bir koku dünyasına götürüyor.
Fiyonque; 2012 yılında Selin Özdeniz ve Elif Kupa Öğretmengil tarafından kuruldu. Fiyonque markasının özünde yatıştırıcı, mutluluk verici, huzurlu aromalar yer alıyor. “Aromoteraphy ve Back to Nature” serisi bulunan “Fiyonque”; tatlı, kremsi, pudra, sedir ağacı, vanilya odunsu çiçekli miskler, tatlı, kremsi turunçgiller, baharatlar, aromaterapi notaları ve diğerleri yan rolde olan tüm aromaları bir araya toplayarak tamamen el işçiliğiyle üretiliyor.
Mumlara sadece tasarım olarak bakmayan Fiyonque, kokularda farklı duyguları/heyecanları arayan aroma severlerin vazgeçemeyeceği yeniliklerle ürün yelpazesini geniş tutuyor. “Fiyonque,” mevsime göre özel aromalar çıkarırken aynı zamanda özel günler için ve kişiye özel tasarımlarla farklı seçenekler sunuyor.



SHISEIDO'DAN YORGUN CİLTLERE ÖZEL

BIO PERFORMANCE SERİSİ


Dünya kozmetik devlerinden Shiseido, yaşlanmanın ilk belirtilerine karşı Bio Performance serisi ile savaşıyor. Seride bulunan Advanced Super Revitalizing Cream ve Advanced Super Restoring Cream cildin
pürüzsüz ve esnek olmasını sağlarken, zamanın etkilerine karşı dirençli olmasını sağlıyor. 


Cilt bakımında dünyanın en çok tercih edilen markalarından Shiseido cildin ilk yaşlanma belirtilerine karşı Bio Performance serisi ile karşı koyuyor. Seride yer alan canlandırıcı Advanced Super Revitalizing Cream ve onarıcı
Advanced Super Restoring Cream cilde uygulandığı andan itibaren 24 saat etkisini gösteriyor.

Advanced Super Revitalizing Cream, cildin pürüzsüz ve esnek olmasını sağlarken, çizgilerin görünürlüğünü azaltıyor. Advanced Super Revitalizing Cream, zamanın etkilerine karşı cildin dirençli olmasına yardımcı olur.
Bio-Hyaluronic Acid cildi anında nemlendirir ve nemin ciltte tutulmasını sağlar. Tüm cilt tipleri için uygun olan ürünün, gece ve/veya gündüz kullanılması tavsiye ediliyor. 


Advanced Super Restoring Cream, içerisindeki Bio-Yenileyici Kompleks ile bozulan cilt hatlarını geri kazandırır. Kırışıklıkları ve pürüzlü görünümü düzeltmek için elastikiyeti artırır ve nemi muhafaza eder. Cildi sıkılaştırır ve
kırışıklıkların görünümünü fark edilir derecede azaltır. Anında yeni bir görünüm kazandırır. Cildin dirençli ve pürüzsüz olmasını sağlar. Sabah ve akşam kullanılan bu nemlendirici, cildinde sarkma, derin kırışıklıklar ve kuruluktan şikayet eden tüm cilt tipleri için uygundur.


Tarhunlu Hardal ile lezzet deneyimiMaille Tarhunlu Hardal

Hardalın lezzet elçiliğini yapan ünlü Fransız Maille hardalları, tarhunlu çeşidiyle mutfağınıza farklı bir lezzet katıyor. Türkiye’nin ünlü şefi Murat Bozok, Maille Tarhunlu hardalı özellikle balıkların yanında, tahıl salatasında, sebzelerle dip sos olarak öneriyor. 



Tarhun otu ve baharatı tüm dünyada sağladığı faydalar ile biliniyor. Dünyaca ünlü şefler, tadının yanı sıra sağladığı faydalar için de bu baharatı çok tercih ediyor. Fransız mutfağında en sık kullanılan baharatlar arasında yer alan tarhun, üç asırdır dünyanın en çok tercih edilen hardalları olan Maille ile başka bir lezzet keşfi sunuyor.
Maille Tarhunlu Hardal, tarhundan aldığı baharatlı tadıyla öğünlerinizi lezzetlendiriyor. Aslında keskin bir tada sahip olan tarhun, hardalın kıvamında biraz daha yumuşayarak müthiş bir uyum sağlıyor. Servis başına (1 yemek kaşığı) sadece 10 kalori içeren Maille Tarhunlu Hardal, özenerek hazırladığınız yemeklerinize eşlik ediyor.
Tarhun otunun en çok kullanıldığı yemekler arasında sulu yemekler, lazanya ve buğulama balık çeşitleri olduğunu belirten ünlü Şef Murat Bozok, Maille tarhunlu hardal ile deniz ürünleri ve taze sebzeleriniz için harika dip soslar ve salata sosları hazırlamanızı öneriyor. Tarhunlu hardal, özellikle somon başta olmak üzere pek çok balık çeşidinin yanında eşsiz bir çeşni oluyor.
Türkiye’de Macrocenter, Metro ve Carrefour zincir marketlerde bulunan Maille Tarhunlu Hardal, cam kavanozda (200 ml) veya sıkma şişesi (250 ml) ile raflarda...
Şef Murat Bozok’un tariflerinden Maille Tarhunlu Hardal ile hazırlayabileceğiniz hem geleneksel hem de farklı bir lezzet;
MAILLE TARHUNLU HARDALLI TAHIL SALATASI 
Malzemeler
50 gr Buğday
50 gr Mercimek
50 gr Bulgur
50 gr Arpa şehriye
50 gr Mısır
50 gr Meksika fasulyesi 
1/4 bağ Maydanoz
1/4 bağ Dereotu
1 demet Turp otu
40 gr Süzme yoğurt
40 gr  Maille Tarhunlu Hardal
Tuz, Karabiber
Hazırlanışı
Buğday, bulgur, arpa şehriye ve mercimeği ayrı ayrı tencerelerde haşlayın. Haşlanmış ve soğutulmuş Tahılları mısır ve Meksika fasulyesi ile karıştırın. İçerisine doğranmış turp otlarını ekleyin. Yoğurt ve tarhunlu hardalı karıştırıp salatınızın içine ekleyin. Daha sonra ince kıyılmış maydanoz, dereotu, tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Sunum 
Ev yapımı turşular, özellikle kornişon ile birlikte servis edin. Hem tadına, hem de görüntüsüne zarafet katacaktır. 
Murat Bozok’tan ipuçları 
Buğday, bulgur, arpa şehriye ve mercimeğin ayrı ayrı tencerelerde haşlanması çok önemli. Zira hepsinin pişme süresi birbirinden farklı olduğundan, fazla pişmiş tahıllar salatımızın tadını bozacaktır. Arzu ederseniz Ebly Hazır Buğday kullanabilirsiniz. Ayrıca tahılları pişirirken, bol tuzlu suda (suyun tadının deniz suyu tadında olması gerekiyor) pişirmenizi tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder